7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Apsolutni hit u Gračanici: U diskoteku mogu ući samo stariji od 40 godina

IZVORavaz.ba

Već šest godina zaredom se u BKC-u Gračanica jednom ili dva puta godišnje održava zabava pod nazivom “Disko 40+”.

U prijevodu, to znači da se u Gračanici dva puta godišnje održavaju disko večeri, na koje dolazi isključivo raja starija od 40 godina, koja je onih sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život.

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1. marta obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC-a izložene stare ploče, singilice i stara oprema studija i režije.

Direktor BKC-a Nedžad Peljto je došao na ideju da se godišnje, jednom do dva puta, organizira disko za stariju raju, da se okupe ljudi i opušteno, uz svoju muziku, druže i podsjete na nekadašnja vremena.

Tako je bilo i sinoć u prepunom foajeu BKC-a. Prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić (otac Amela Ćurića) večeras je birao muziku, a disko je počeo grupom “Pro Arte” i pjesmom “Tužna su zelena polja”, pa su se redali “The Rolling Stones”, “The Beatles”, ali i “Bijelo dugme”, “Indeksi”, “Santana”, “Zov”.

Kako je kazao Vedad Osmanbegović, aktuelni šef tehnike na radiju Gračanica i dobar poznavalac muzike, na ovim večerima se ne ulazi u devedesete i dalje.

Edin Ahmetagić je za ovu priliku instalirao vrhunsku muziku, pa je sve funkcioniralo “kao sat”, a raja je igrala i zabavljala se. Kao nekad.

– Ovo nas vraća u naše vrijeme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe – kaže Miralem Džaferović, glumac amater i veliki šoumen.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe