13.6 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

APEL vlastima u KRAJINI: Planirajte saniranje posljedica u budžetu USK zbog situacije uzrokovane korona virusom

Imajući u vidu aktuelnu situaciju uzrokovanu korona virusom u cijelom svijetu, mjere koje države u cilju suzbijanja posljedica preduzimaju pored prioritetnih koje su usmjerene na zaštitu zdravlja ljudi, upućujemo apel da se u Budžetu USK za 2020. godinu sredstva planirana na ekonomskim kodovima “KAPITALNI GRANTOVI i GRANTOVI NIŽIM NIVOIMA VLASTI” brišu i da se ista planiraju na posebnom ekonomskom kodu FOND ZA SANIRANJE EKONOMSKIH POSLJEDICA UZROKOVANIH KORONA VIRUSOM.

Gore navedeni kodovi godinama su usmjeravani u realiziranje izbornih kampanja, prebacivajući novac sa Budžeta USK nižim nivoima vlasti (gradovi i općine) kako bi asfaltirali neke putiće u Krajini u milionskim iznosima, koji bi mogli sada da posluže kao pomoć već sada posrnulim privrednim društvima u Unsko-sanskom kantonu.

Pozivamo zamjenika predsjednika Skupštine Razima Halkića da hitno sazove Skupštinu Unsko-sanskog kantona i kroz propisanu amandmansku proceduru gore navedene stavke uvrsti u Budžet Unsko-sanskog kantona, čime bi javni-opći interes sviju nas bio stavljen ispred privatnih i političkih interesa.

Također, pozivamo zastupnike u Skupštini kantona da svoje političke interese stave sa strane jer je krajnje vrijeme da se usvoji Budžet Unsko-sanskog kantona kako funkcioniranje sistema ne bi doveli u pitanje.

Ovom prilikom apelujemo na predstavnike SVIH Sindikata da podrže ovu Inicijativu i daju svoj doprinos u realizaciji ovih mjera.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe