Ana de Armas: Najljepša agentica u Bondovom filmu

IZVORavaz.ba

Ana de Armas (33), punim imenom Ana Silija de Armas Kaso (Ana Celia de Armas Caso), trenutno je jedna od najprepoznatljivijih holivudskih glumica. Ana je rođena Kubanka, koja je svoju karijeru počela graditi u španskim melodramama. Slavu je stekla zahvaljujući TV serijama „Black Lagoon“, „Hispania, la leyenda“, a kasnije se pojavila i na filmskim platnima.

Ljubav prema sceni kod Ane se očitovala od rane dobi. Ana je od djetinjstva svojim umjetničkim sposobnostima zadivila sve oko sebe, jer se aktivno bavila plesom. Kada je buduća glumica još bila tinejdžerica, njena porodica privremeno se preselila u Ameriku, ali se potom vratila na Kubu.

Osnovnu školu pohađala je u svom rodnom gradu, a zbog spleta okolnosti srednju školu je završila u Dalasu (SAD).

Početak karijere

Prvi put na televiziji Ana se pojavila poprilično rano. Sa 18 godina debitirala je u filmu „Rose of France“. Stekavši popularnost na Kubi, Ana je odlučila „pokoriti“ i Madrid, te tamo nastaviti graditi svoju glumačku karijeru. Nakon što je uspješno prošla kasting, dobila je zapaženu ulogu u seriji „Black Lagoon“. Poslije uspjeha i u Španiji, Ana odlazi u Ameriku, kako bi popravila svoje znanje engleskog jezika.

Životnu priču Kubanke koja je osvojila svijet svojom ljepotom pročitajte OVDJE.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe