14.8 C
Bihać
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Amel Ćurić i Italijanski ulični pjevač zapjevali na bosanskom: Volimo Sarajevo

IZVORavaz.ba

Amel Ćurić, bh. pjevač. trenutno boravi u Italiji, a šetajući ulicama Padove naišao je na Italijana koji je pjevao pjesmu “Perspektiva” grupe S.A.R.S.

– Ulični svirač Giulio Daniele i ja u centru Padove. Kaže da je dolazio kao volonter u Bosnu i da je za tih par mjeseci provedenih u Sarajevu zavolio i Bosnu i Sarajevo, bosanski jezik i našu kulturu. Morate priznati da ima vrhunski akcenat, a još bolji glas – napisao je Ćurić uz video u kojem mu se pridružio u izvedbi popularnog hita.

VIDEO PRILOG

“Kako je lijepo u svijetu sresti nepoznatog čovjeka koji pjeva na našem jeziku i ima samo lijepe riječi za BiH i Sarajevo”, “Dobro Italijan priča naše jezike”, nizale su se pohvale.

Podsjećamo, Amel je prije Italije sa suprugom Jelenom i sinom boravio u Dubaiju, a neki njegovi pratitelji su tada pisalli “ima se, može se”, no ti komentari su brzo i obrisani s obzirom na to da su komentatore kritikovali drugi pratioci uz obrazloženje da se bh. pjevač ne mora nikome pravdati gdje ide i koliko plaća svoja putovanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe