16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Ambasadorica BiH u Češkoj: Ukoliko ste u Pragu, privatno ili poslovno, moja su vrata uvijek otvorena

IZVORavaz.ba

Budući da je, inače, vrlo aktivna na društvenim mrežama, ona je danas na Facebooku uputila vrlo zanimljivu poruku bh. građanima, koju prenosimo u cijelosti.

– Moje prvo praško jutro bilo je u petak, 24. januara, kada sam formalno preuzela dužnost ambasadora BiH u Češkoj Republici. Danas sam predala kopije akreditivnih pisama šefici protokola češkog ministarstva vanjskih poslova. U nedjelju na svom proputovanju prema Auschwitzu, na ručak u Brno svratio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u želji da me upozna, učinivši mi pritom izuzetnu čast na samom početku mog rada. Danas popodne u prostorijama ambasade ugostili smo Udruženje građana bivše Jugoslavije “Lastavica” koji su u Pragu na poseban način zajedno u svim sjajnim projektima koje čine godinama – napisala je Mlinarević.

Svoju viziju rada u Pragu i rezultate predstavljat ću vam otvoreno i jasno, kao i svih ovih godina, sa željom da ova ambasada bude pozitivno ogledalo naših građana i njihovih potreba, s posebnim osvrtom na kulturna, ekonomska i turistička uvezivanja dviju zemalja. Pokrenuli smo društvene stranice ambasade koje će promicati ljepote i vrijednosti naše zemlje, stoga, što bi rekli influenseri, zapratite nas.

Vaš mali ja ću uvijek to i ostati, ovdje i u knjigama, ne napuštajući nikada ono što jesam i sto je srž mene, postajući tek ona koju možete dobiti u bilo kojem trenu na ovu ili druge mreže, kao i na kontaktima ambasade. Ukoliko ste u Pragu, privatno ili poslovno, moja su vrata uvijek otvorena. Ideje, planove, sugestije, sve što imate u vidu, a možemo zajedno ostvariti, javite. Moja je misija ovaj posao raditi časno za sve naše građane u BiH i Češkoj, biti kao i dosad otvorena i jasna u svojim stavovima, te nikad izgubiti svoju neukaljanu poziciju slobode, pod bilo koju cijenu. Beskrajno hvala na vašoj podršci i ljubavi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe