Ambasador Girgin: Turska će i dalje pomagati projekte u USK-a

Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u BiH, i Oguz Kilic, generalni konzul u Banjoj Luci, posjetili su danas Unsko-sanski kanton, javlja Anadolija.

Na sastanku s Mustafom Ružnićem, premijerom Unsko-sanskog kantona, čestitali su mu treći izbor na ovu poziciju i poželjeli uspješan rad. Razgovarali su o dosadašnjim, ali i budućim zajedničkim projektima.

– Svaki put kada dođemo u USK-a posjetimo premijera Ružnića. Razgovarali smo o odnosu Turske i USK-a i ostalim temama i još jednom sam zaželio uspješan rad premijeru i Vladi USK-a. Zahvalio sam se i građanima USK-a, koji su pružili pomoć i bili uz žrtve razornog zemljotresa u Turskoj – kazao je ambasador Girgin.

Istaknuta je dosadašnja uspješna suradnja, uz želje da se takvim tempom nastavi i u budućnosti.

– Razgovarali smo o dosadašnjoj i budućoj suradnji Turske i Unsko-sanskog kantona. Zahvalio sam se na pomoći, posebno u onim teškim uvjetima kada je USK imao najtežu poziciju kada su u pitanju migracije, kada su Turski crveni polumjesec i Turska ambasada pomagali i bili podrška našoj policiji i našem Crvenom križu da to prebrodimo. Dogovarali smo i saradnju na nekim novim projektima – kazao je Ružnić.

Delegacija Turske posjetila je i Grad Cazin gdje su s gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Rifetom Hozanovićem razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji i regiji te o projektima koji se realiziraju na području Cazina. Istaknuli su da će se u narednom periodu više raditi na suradnji i povezivanju ovog dijela BiH s prijateljskim narodom Turske.

Ambasador Girgin sutra će prisustvovati tradicionalnom obilježavanju Dana turskih šehida u Sanskom Mostu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe