28.3 C
Bihać
Subota, 21 Maja, 2022

Aktivnosti i migrantsko pitanje

Kapaciteti prihvatnih kampova smještenih na području USK su popunjeni i gotovo se prestalo sa prijemom novih korisnika koji dolaze sa područja Sarajeva i Tuzle.

Kamp Lipa, koji je trebao poslužiti kao rješenje za smještaj novopristiglih i prisutnih migranata, popunio je svoje kapacitete, mada ovih dana vrši prihvat manjih grupa korisnika uz ranije utvrđene procedure.

Mogućnost prijema novih korisnika se otvara uslijed odlaska postojećih korisnika u nastojanju da prijeđu državnu granicu kako bi stigli na krajnju destinaciju u nekoj od europskih država.

Trenutna sigurnosna situacija je zadovoljavajuća zahvaljujući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tj. dvojice policajaca koji su svojim operativnim i krajnje profesionalnim radom uspjeli spriječiti daljnu prodaju alkohola i visokotarifnih roba u jednom od otvorenih marketa u neposrednoj blizini kampa. Svoj puni doprinos u održavanju sigurnosne situacije na zadovoljavajućem nivou daju i pripadnici Agencije za fizičku i tehničku zaštitu ¨Bakrač security¨d.o.o.

Rješavanje pitanja migranata ćemo pratiti i u buduće, o čemu ćemo redovno izvještavati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se