Aktivnost IPF-a u Bihaću povodom 10. oktobra

Svakog 10. oktobra u svijetu se obilježava Dan mentalnog zdravlja. Prilika je ovo da zdravstveni radnici i stručnjaci različitih pomagačkih profesija podsjete koliko je važna svakodnevna briga o mentalnom zdravlju svakog pojedinca i koliko je neophodno izbjegavati stres ili se naučiti nositi s njim te jačati protektivne faktore.

Kako je ovogodišnji Dan mentalnog zdravlja obilježen vanrednim uslovima zbog višemjesečne pandemije koronavirusa, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću je objavio posebni tematski zbornik radova pod naslovom “Multidisciplinarni pristup očuvanju mentalnog zdravlja u vrijeme pandemije koronavirusa”.

U tematskom izdanju Zbornika radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću sabrani su stručni i istraživački radovi čiji su autori uposlenici i saradnici IPF-a, a kroz koje su predstavljene najvažnije aktivnosti tokom pandemije uzrokovane koronavirusom.

Stručna predavanja, empirijska istraživanja i tematska obraćanja studentima, kolegama iz struke, društvenoj zajednici uopće, sabrana su u ovom Zborniku u nadi da će dobiveni podaci i podijeljena iskustva olakšati prihvatanje i razumijevanje izazova s kojim se svijet u ovim trenucima suočava.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe