26.3 C
Bihać
Četvrtak, 18 Augusta, 2022

Ako ne želite da pobudalite u izolaciji, posegnite za ovim stvarima

IZVORAvaz.ba

Naravno da niko ne želi da bude u kući po cijeli dan niti je bilo ko od nas zamišljao da će nam glavni izlazak u toku dana biti onaj do prodavnice. No, umjesto da sjedimo i očajavamo zbog trenutnog stanja, samoizolaciju i višak vremena trebalo bi da okrenete u svoju korist.

U životu se treba radovati malim stvarima, a to što vam je sloboda kretanja ograničena (zarad ličnog dobra), ne znači da je i vaš um ograničen. Umjesto da svoj računar i mobilni telefon koristite samo radi čitanja vijesti o koroni, iskoristite informacione tehnologije za učenje.

Sjetite se svega što ste željeli da uradite za sebe, a nekako nikada niste našli dovoljno vremena za to…

Skinite prašinu s knjiga na polici

Sjećate se one knjige što ste je čitali na moru pa je, po povratku kući, nikada niste završili? Sada je pravo vrijeme da dovršite knjigu pa i da počnete neku od novih koje ste dobili za rođendan. Osim što konačno imate vremena da ih pročitate, skrenut ćete sebi misli s aktuelnih dešavanja i zabaviti se.

Počnite učenje novog jezika ili naučite da programirate

Izolacija, hm? Možda i nije tako loše, ovo vrijeme mogu iskoristiti da naučim nešto novo i usavršim svoje znanje. Sada je vrijeme da počnete učiti neki od stranih jezika. Njemački jezik, engleski jezik, italijanski jezik ili francuski jezik, samo su neki od onih koje možete učiti iz udobnosti svog doma.

Ne dozvolite da vam trenutna situacija nametne statičnost.

Vježbajte

Zahvaljujući velikom nizu aplikacija i sajtova, više nemate izgovor. Pa, šta ako je vanredno stnaje? Vježbanje je moguće svuda i bez odlaska u teretanu. Skinite neku od popularnih aplikacija i krenite s treninzima svakog dana. Kada prođe vanredno stanje i život se vrati u normalu, mnogi koji vas nisu dugo vidjeli, bit će zaprepašteni promjenom. Dakle, nema više izgovora.

Naučite da kuhate

Možda je baš sada pravo vrijeme da pravite malo kompliciranija jela za koja imate vremena. Uostalom, jedna od najvećih prednosti kućne izolacije jeste posvećenost kuhanju i uživanje u raznim ukusima. Mašta se budi, a sve ono što je djelovalo previše komplicirano u prijašnjoj svakodnevici, sada je zadatak na koji ćete se rado baciti, ako treba i cijeli dan. Uostalom, vjerujemo da se ukućani neće previše žaliti.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se