Akcija “Storage”: Određen pritvor osumnjičenom Predragu Petkoviću

IZVORavaz.ba

Sud Bosne i Hercegovine je 4.10.2022. u predmetu Veljko Ugrenović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 4.10.2022. i donio rješenje kojim je prema osumnjičenom Predragu Petkoviću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 3.11.2022. ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Predrag Petković je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZBiH, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz člana 193. KZBiH, krijumčarenje ljudi iz člana 189. KZBiH i teška krađa iz člana 226. stav 2. KZRS.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]