17 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Akcija SIPE, MUP-a RS i MUP USK-a u Bihaću: Osumnjičena lica puštena da se brane sa slobode

Koordinirana akcija SIPE, MUP-a RS-a  i MUP-a Unsko – sanskog kantona, a po nalogu Tužilaštva BiH rezultirala je hapšenjem više lica na području Bihaća.

Uhapšenim licima se stavlja na teret počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon hapšenja izvršena je kriminalistička obrada šest uhapšenih odnosno osumnjičenih lica, koji su dana 3. 6. 2021. predati Tužilaštvu BiH u Sarajevu na dalju obradu i odlučivanje o njihovom pritvaranju.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od aprila do juna 2021. godine, i to da je:  J. D. organizirao grupu koji je na području EU radi dalje prodaje, kupovao i neovlašteno vršio međunarodni prenos opojne droge kokain, dok su pripadnici grupe postali S.K. , A.R., A.B, A.M., M.B., koji su u dogovoru sa prvo osumnjičenim opojnu drogu preuzimali od njima poznatih osoba na području Republike Austrije i Republike Hrvatske, a potom tako nabavljenu drogu prevozili u Bosnu i Hercegovinu, gdje su je prodavali i u Bihaću dana 2.6. gdje su i uhapšeni.

Kako saznaje info portal krajina.ba, branilac troje osumnjičenih je bihaćki advokat Husein Huzejrović.

Kontaktirali smo advokata Huzejrovića, koji nam je po završetku ročišta u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine potvrdio da njegovim branjenicima nije određen pritvor i to tačnije osobama inicijala J.D (1985) , M.D (1991), te osobi ženskog spola inicijala S.K. (1992) koja je državljanka Austrije.

Kako osumnjičenim licima koje zastupa advokat Huzejrović iz Bihaća, nije određen pritvor, ista lica su puštena na slobodu.

 

 

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se