21.3 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Akademija ženskog poduzetništva: Uspješno okončan drugi ciklus programa edukacije

Privredna komora USK uspješno je završila drugi ciklus Programa edukacije za žene pod nazivom „Akademija ženskog poduzetništva“, kojeg je podržalo ministarstvo privrede USK. Ovim projektom se tokom perioda od tri mjeseca, educiralo 11 žena, u cilju unapređenja menadžerske sposobnosti. U Bihaću je danas upriličena svečana dodjela potvrda o uspješnom okončanju projekta…

BIHAĆ, 18. augusta – Cilj obuke kroz koju je prošlo 11 polaznica odnosi se na osnaživanje žena poduzetnica, unapređenje njihovog znanja iz oblasti komunikacija, prezentacije, rukovođenja i strateškog upravljanja.

Obuka je trajala tri mjeseca uz učešće nekoliko vrhunskih predavača iz različitih konsultantskih kuća. Program koji je obuhvatio ukupno šest tema, pokrenut je prošle godine. Ovaj projekt posredstvom resornog Ministarstva privrede u cjelosti finansira Vlada USK-a dajući doprinos afirmaciji i razvoju poduzetništva u populaciji žena. Realizaciju ovakvih i sličnih programa i edukacija u kojima su u fokusu žene – poduzenice, Privredna komora USK nastavit će i u narednoj godini.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se