17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Aerodrom u Bihaću: Pandemija usporila najavljene investicione planove (VIDEO)

Radi se o dva ključna dokumenta, bez kojih ne bi se moglo ići dalje u realizaciju ovog projekta. Ono bez čega se dalje ne može su i sredstva koja su neizvjesna u ovoj godini, obzirom da je zbog pandemije Vlada Federacije BiH zaustavila ovogodišnje planove o ulaganju 2,5 miliona maraka. Čak i ukoliko rebalansom budu vraćena ova sredstva, do kraja godine teško da će se puno toga moći uraditi.

Jedna od najvećih investicija u USK, bihaćki aerodrom ovih dana ostvario je još jedan pozitivan korak u kompletiranju dokumentacije neophodne za njegovu realizaciju.

Usprkos činjenici da je ekonomska situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa zaustavila ovogodišnje planove o ulaganju 2,5 miliona KM u ovaj aerodrom, te da sudbina aerodroma najviše ovisi o odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, sa poslom se ipak ne stoji. Podsjetimo izgradnja aerodroma projekat je vrijednosti 100 miliona maraka.

Do sada je u njega uloženo 9 miliona maraka i ukoliko se nastavi ovakvom dinamikom ili se u njegovu realizaciju ne uključe strani investitori, teško je za očekivati da će on biti završen kako je prvobitno planirano do 2023. godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe