20.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

ADNAN TULIĆ imenovan na mjesto zamjenika Glavnog tužioca Unsko-sanskog kantona

Na osnovu člana 17.st.1.tač.2. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici  donijelo odluku o imenovanju Adnana Tulića na mjesto zamjenika Glavnog kantonalnog tužioca.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, kao i stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Nakon višegodišnjeg rada tužioca Tulića u Odsjeku za korupciju, a kasnije i rukovodioca ovog sektora, Adnan Tulić je na neki način “nagrađen” sa pozicijom Zamjenik Glavnog tužioca u Unsko-sanskom kantonu. Građani našeg kantona su svjedoci da je Tulić u proteklih nekoliko godina imao sjajne rezultate i praktički se najviše borio protiv korupcije što je rezultiralo mnogobrojnim hapšenjima, ali i osuđujućim presudama. Predanim radom Tužilaštva USK, a posebno Odsjek za korupciju, Tulić je uz pomoć MUP-a USK, FUP-a i SIPE otkrio i procesuirao mnoge javne ličnosti na našem kantonu kao što su gradonačelnici, načelnici, komandiri u policijskim strukturama, direktori javnih preduzeća i mnoge druge počinioce kaznenih djela nakon čega je građanima Unsko-sanskog kantona donekle vratio vjeru u rad pravosudnih institucija.

Postao je poznat u cijeloj Bosni i Hercegovini kako zbog rezultata svog rada, tako i kao čovjek koji je sa nepunih 34 godina napisao priručnik za borbu protiv korupcije što su prepoznali i stranci koji ga već godinu dana angažuju kao predavača na raznim seminarima o borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini pa čak i šire.

Treba spomenuti da je Adnan Tulić tužilac koji trenutno vodi jedan od najvećih predmeta u Bosni i Hercegovini, a to je akcija kodnog naziva “PERO” u kojoj je uhapšen veliki broj bivših i sadašnjih političara i policijskih službenika zbog ilegalnog izdavanja i trgovine sa velikim brojem školskih i fakultetskih diploma.

Jedno je sigurno, ovakvi ljudi, na ovako bitnim pozicijama će svakako vratiti vjeru građanima Unsko-sanskog kantona u pravosudne institucije.

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe