Adnan Lipovača, nosilac liste za Bihać SBiH: Borba za pravednost i čast, a ne zadovoljavanje ličnih interesa

Adnan Lipovača iz Bihaća, nosilac je liste za Bihać, stranke za Bosnu i Hercegovinu.Danas živi u Bihaću sa svojom porodicom i vodi vlastiti biznis već nekoliko godina.

Biti izabran ispred građana, predstavlja čast i ponos, te motiv svakog vijećnika treba biti isti, moramo se staviti u službu građana, a politiku ne smijemo gledati kao ostvarivanje ličnih interesa, dodaje Adnan za naš portal.

Prenosimo vam Adnanovu poruku sa društvenih mreža:

U mom slučaju, ne postoji materijalni motiv za moju kandidaturu koji bi me odvojio od poslova kojima se dugo bavim, tako da nisam dio koruptivne hobotnice koju danas vidimo u Bosni i Hercegovini.
Moj motiv je borba za pravednost i istinu a posebno za bolji život svakog od nas koji živimo u Bihaću.
Kao dugogodišnji općinski i gradski vijećnik sam ponosno i časno obavljao zadatak te služio svome narodu. Posebno želim naglasiti da nikad nisam prihvatio posao u državnim preduzećima, mjesto u upravnim ili nadzornim odborima- što je danas osnovni motiv za “lažno” moralisanje i političko sastavljanje lista. Sve to je trošenje budžeta u korist stranačkih poltrona i naš naš motiv je da otkrijemo lažne moraliste i doprinesmo boljem životu svakog od nas. Moj privatni posao je dobar pa je zahvala bogu i roditeljima koji su svojim napornim radom pokrenuli posao i pokazali kako se pošteno živi a što znači kruh sa sedam kora, koji smo skupa jeli. Taj posao sam nastavio i unapredio.
Odlučio sam da se prihvatim kandidature kao nosioc liste za funkciju gradskog vijećnika grada Bihaća potpuno svjestan situacije u kojoj se naš grad nalazi, stanja u društvu i državi BiH. Imam potrebno znanje, radno i životno iskustvo, zdravlje i energiju, ali i poštenje koje je do sada testirano bezbroj puta. Lista za Bihać SBiH ima 35 kandidata.
Zašto smo mi drugačiji ?
Naša lista je lista poštenih ljudi koja nije opterećena politikom jer nismo obećavali poslove, upravne i/ili nadzorne odbore i ovim putem sam ponosan na sve kandidate koje ću ponosno voditi do časne pobjede.
Hvala Vam !
Hvala Vam za svaki trenutak koji ste odvojili za mene i puno mi znači vaša podrška jer se borimo skupa za pravedan I napredan Bihać. Našu platformu ćemo predstaviti početkom službene kampanje 15.10.2020.
Na kraju dozvolite mi da se zahvalim mojoj porodici. Hvala joj na bezuslovnoj podršci koju ste mi pružali i što imate razumijevanje za moje motive za političku aktivnost. Imali smo san i zajedno ga ostvarili, pa sam ponosan suprug i otac .
Iskreno vas volim ❤
Sačuvajmo Bihać !

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe