6.4 C
Bihać
Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Adnan Ćatić slavio u Hamburgu protiv 18 godina mlađeg borca

IZVORavaz.ba

Adnan Ćatić (42) večeras je Hamburgu imao borbu protiv Džejmsa Krafta (Jamesa), nekadašnjeg juniorskog prvaka svijeta i stigao je do novog trijumfa nakon što se u decembru vratio u ring. Ćatić je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Bivši peterostruki prvak svijeta odmah u prvoj rundi preuzeo je inicijativu. Svojom poznatom strategijom – strpljenjem i čvrstim udarcima, pokazivao je da će Kraftu biti jako teško, mada ovaj nije pokazivao znake panike. Pred kraj runde je uputio odličan aperkat kao upozorenje za nastavak meča. Druga runda je donijela i neke odgovore Krafta, ali je opet je Ćatić bio nešto bolji.

U trećoj rundi Kraft je bio još samopouzdaniji, a u finišu je uputio jedan opasan udarac, a učinilo se da je Ćatić i uzdrman. Ipak, u naredne tri minute Ćatić je bio dominantniji i zadao više udaraca, što se ponovilo u petoj rundi.

Stigao je u šesti period, kao da je Ćatić uzeo mali predah, pa je završen u popriličnom egalu, dok je u sedmoj rundi Ćatić zadao više udaraca.

Tempo je nešto opao u naredne dvije runde. Kraft je tražio put, ali ga je Ćatić znao zadržati. Bilo je i naguravanja i nekih divljih Kraftovih poteza, a otišlo se u 10. posljednju rundu. Tu je Ćatić bio nešto bolji i uslijedila je odluka sudija.

Kraft je 18 godina mlađi od Ćatića i do ovog meča imao je skor 19 pobjeda i samo jedan poraz. Uoči meča Ćatić je posebno hvalio svog trenera Vebera (Webera) koji mu je ujedno i veliki prijatelj, ali je najavio da mu je krajnji cilj svjetska titula.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe