Petak, 11 Oktobra, 2024

GRUPA RETRO U NOVOM IZDANJU

Grupa Retro u 2024. godinu je ušla u potpuno novom izdanju. Nakon što su početkom 2023. godine proslavili 5 godina postojanja te objavili dugo najavljivani autorski album prvijenac naziva "Drama" u saradnji sa Hayat Production uz mnogobrojne nastupe i gostovanja tokom prošle godine grupa nastavlja dalje sa svojim uspješnim radom i to u novom sastavu.

Pored gitariste Armina Alagića u grupu se vraćaju bubnjar Nermin Dedić i gitarista Haris Pozderac, a pridružuju im se i novi članovi Šahsudin Osmanović na bas gitari koji je u prošlosti nastupao sa grupom Start te je lider benda Misery Crown i vokal Dinko Kečalović koji je najznačajniji autorski rad do sad ostvario sa grupom “Storia”, nastupao je i sa bendovima “Crazy Cats”, “Space Patrol” i “Loose Gravity”, a svoje vokalne sposobnosti pokazao je i u show-u “Zvijezda možeš biti ti” u produkciji Hayat televizije gdje je dogurao do finala u sezoni 6 te u showu “RTL Zvijezde 2018” u produkciji hrvatske RTL televizije, a tu je naravno i dugogodišnji saradnik grupe studijski producent i ton majstor Nemdžad Alić.

Uz iskustvo, osvježenje i novi štih sa novom postavom grupa Retro nastavlja sa mnogobrojnim nastupima i gostovanjima, marljivo rade i na novim autorskim pjesmama te najavaljuju novi singl radnog naziva “Za mene ne brini” koji bi uskoro trebao biti objavljen.

Ova ekipa sa svirkama kreće 31. maja u Pub Now Sanski Most, početkom jula nastupaju na motorijadi MK Stara Karabaja u Bihaću, august je rezervisan za Neum i pivnicu hotela Vapore, a sve novosti i najave nastupa možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici www.gruparetro.com i službenim profilima na društvenim mrežama.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE