Jaja na oko su nezaobilazan dio svakodnevne kuhinje, bilo da ih pripremate za doručak, ručak ili večeru.
Iako su jednostavna za pripremu, bez odgovarajućeg začina mogu biti pomalo bezukusna. Srećom, kulinarski stručnjaci sa portala Simply Recipes podijelili su jednostavan trik s jednim sastojkom koji će vaša pržena jaja učiniti daleko ukusnijim i hrskavijim!
Tajna je u dodavanju svježih začinskih biljaka direktno u tavu s uljem, prije nego što razbijete jaja. Bosiljak, peršun, korijander ili žalfija idealni su za ovu tehniku, a osim što daju nevjerovatnu aromu, postaju i hrskavi te dodaju savršenu teksturu svakom zalogaju. Ako koristite biljke poput žalfije, možete ih staviti cijele, dok ostale možete nasjeckati po želji.
Trik je u tome da bilje kratko propržite u zagrijanom ulju kako bi otpustile sve svoje arome. Nakon nekoliko minuta, dodajte jaja i pržite ih po želji oko tri minute za tečniji žumanjak, ili ih preokrenite i pecite još minut za čvršću varijantu. Rezultat su savršeno začinjena jaja s hrskavim, aromatičnim dodacima.
Osim klasičnih biljaka, stručnjaci preporučuju i korištenje timijana, ruzmarina ili origana, koje možete dodati kao cijeli prutić u ulje da puste aromu. Važno je napomenuti da ove tvrđe biljke ne treba jesti, već ih ukloniti prije posluživanja.
Ovaj mali trik zahtijeva minimalan trud, a daje maksimalan rezultat, jaja s nevjerovatnim okusom i teksturom koja će vas oduševiti. Idealno za sve koji žele da u par minuta od običnog jela naprave pravo kulinarsko zadovoljstvo.