Sastojci za brzu ljetnu tortu:
300 g keks
1 čaša kisele pavlake (180 grama)
nekoliko čokoladnih bananica
1 kašika šećera u prahu
150 g bijele čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema brze ljetne torte:
Prvo izlomite keks, pa onda dodajte kiselu pavlaku i blago promiješajte. To možete uraditi rukama kako se keks ne bi dodatno izdrobio, pa i kako bi bili sigurni da je keks sve lijepo upio. Potom, čokoladne bananice isjecite na željene komadiće i ubacite u tortu i ponovo lagano promiješajte. I na kraju dodajte šećer u prahu, sjedinite i utisnite u kalup koji ste odvojili za ovu tortu. Stavite u frižider.
Na paru (ili u mikrotalasnu pećnicu) otopite bijelu čokoladu i slatku pavlaku i prelijte preko stegnute torte i dobro je ohladite prije nego što je poslužite.
Po želji, umjesto čokoladnih bananica možete koristiti i neko sezonsko voće, ako želite nešto zdraviju varijantu, piše Ona.rs.