Guljenje bijelog luka za mnoge je jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku.
Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.
Međuti, postoji jedan genijalan trik za ljuštenje bijelog luka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.
Stručnjakinja Kierin Baldwin s američkog Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu metodu.
“Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam radila, kuhari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli hrpu bijelog luka kako bi ih ogulili”, rekla je.
Umjesto muke s guljenjem režnjeva bijelog luka ručno ili metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje korištenje tegli s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.
“Samo stavite režnjeve unutra, snažno protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen bijeli luk bez neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima”, otkrila je stručnjakinja.