Ukoliko želite podgrijati pizzu, a da njen okus i dalje bude idealan, a kora hrskava, isprobajte ovaj kulinarski trik.
Ukoliko pizzu podgrijavate u mikrovalnoj, pored nje stavite posudicu s vodom. Zbog vode se pizza neće osušiti i postati previše tvrda i “žilava”, ali ćete uspjeti dobiti idealno hrskave korice.
Podgrijavajte je u intervalima. Provjeravajte je na svakih 30 sekundi dok ne bude spremna za jelo.
Ako je podgrijavate u rerni, komade pizze stavite na komad aluminijske folije pa direktno na rešetku. Pecite je maksimalno 10 minuta, ali obratitte pažnju da sir ne izgori. Naravno, tokom pečenja možete dodati još mozzarelle.
Podsjećamo, prošle godine je objavljeno kako građani Bosne i Hercegovine najviše naručuju capricciosu na aplikacijama za dostavu. Slijede je Margherita i Mexicana, dok se Funghi nalazi na četvrtom i Quatro Formaggi tek na petom mjestu.