Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024

Horvat: Moja firma ima veći izvoz nego Velika Kladuša budžet, nisam iznenađen pobjedom

Pazite sad Boris Horvat je u Velikoj Kladuši koja ima 99,99 posto Bošnjaka dobio nešto manje od osam hiljada glasova ili skoro 50%

Ni jednu minutu nisam sumnjao da ću pobijedit, ali nisam očekivao toliko glasova. Imali smo Dom kulture prije 15 godina kao i kino a sad kad djeca hoća da idu da pogledaju film u kinu moraju do Bihaća što je sat i po vožnje. To mogu samo oni koji to mogu i platiti, a skoro osamdeset posto ljudi ne može. Uvijek sam govorio da Bog da ja bio najsiromašniji u najbogatijem selu, a nikako najbogatiji u najsiromašnijem selu što je sad moj slučaj. Moja firma ima veći izvoz nego Velika Kladuša budžet. Oni naprave 13 ili 14 miliona, a ja imam 17 miliona izvoza. Moj plan je da sad pravimo dvadeset miliona budžeta – optimistično postavlja svoj mandat i vjeru u realizaciju njegovog plana novi načelnik Velike Kladuše i u šaljivom tonu dodaje da će, čim preuzme certifikat, od sina dobit otkaz iz firme. Pogledajte cijeli razgovor i saznajte i u kakvim je odnosima Horvat sa bivšim načelnikom i presuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem kao i kako je izgledala njegova kratkotrajna politička karijera prije desetak godina.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE