Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024

VIDEO Rasim i Hedija dnevno zarade na vrganjima od 500 do 700 KM

Vrijeme je branja šumskih plodova a najčešće gljiva. Najtraženiji su još uvijek vrganji čija je cijena jučer u Žepču bila 12 KM za prvu klasu po kilogramu.

Rasim Mujić i njegova supruga Hedija dnevno zarade na vrganjima od 500 do 700 KM.

“Ne mogu ja mahalisat dok pare prolaze pored mene”, rekao je Rasim u kameru hvaleći svoju suprugu kako je prava majstorica za otkrit i ubrat vrganje.

Ovaj bračni par pred kamerom Srećka Stopovića je pojeo sirovi vrganj tvrdeći da je dobar kao preventiva za sve zdravstvene probleme.

Sa Rasimom su proveli oko dva sata u berbi vrganja u okolini Žepča. Rasim je rekao da najbolji vrganji rastu u minskom polju. Imao je sreću da je dobro prošao i nabrao izvrsnih vrganja upravo na mjestu koje je označeno kao minirano.

Pored vrganja Rasim se bavi i proizvodnjom domaćeg sirćeta, pekmeza, ljekovitim biljem. Ko kaže da u BiH nema posla neka samo uzme kantu od jupola i zaputi se u šumu. Eto novaca uz malo truda i sreće.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE