Nedjelja, 27 Oktobra, 2024

Dino Merlin rasplamsao emocije u Podgorici

IZVORetto.ba

Sinoć je Podgorica svjedočila nezaboravnom spektaklu u izvedbi bh. muzičke ikone, Dine Merlina, koji je ispunio Arenu do posljednjeg mjesta i pokrenuo pravu muzičku euforiju među publikom.

Nastup, koji se održao u sklopu festivala “City Groove”, privukao je ne samo lokalne posjetioce, već i ljubitelje Merline muzike iz cijele Crne Gore i regiona.

Već s prvim taktovima pjesme „Da šutiš“, koja je otvorila koncert, publika je eruptirala u oduševljenju. Merlinov glas ispunio je Arenu, dok je masa zajedno s njim pjevala hitove iz različitih faza njegove bogate karijere. S pjesmama kao što su „Nešto lijepo treba da se desi“, „Lažu me“, „Da je tuga snijeg“ i „Bosnom behar probeharao“, Merlin je proveo publiku kroz nostalgično putovanje, prisjećajući ih nezaboravnih melodija koje su obilježile decenije na muzičkoj sceni.

Noć je nastavljena energičnim izvedbama njegovih novijih hitova, među kojima su „Školjka“, „Rane“, “Deset mlađa”, “Krive karte”, “Skoro će zima” i “Jedan dan”, koji su pokazali kako je Merlinov muzički izraz evoluirao, a da pritom nije izgubio autentičnost i emotivnu dubinu koja ga čini prepoznatljivim.

Posebni trenuci uslijedili su s izvedbama duetskih pjesama, kada je uz aplauz publike izveo hit „Jorgovan“ iz osamdesetih, snimljen s Vesnom Zmijanac, kao i čuveni „Godinama“, uz posebnu gošću Ivanu Banfić, čime je evocirao uspomene na zlatne dane muzičke scene bivše Jugoslavije.

Podgorički koncert bio je prvi Merlinov nastup u regionu nakon njegovog velikog uspjeha u Minhenu, gdje je postao prvi izvođač s Balkana koji je napunio čuvenu arenu Olympiahalle, jednu od prestižnih svjetskih dvorana u kojoj su nastupali najveći muzički velikani, od Queena i Boba Dylana do novijih zvijezda kao što su Beyoncé i Coldplay.

Merlinova turneja “Mi” nastavlja se evropskim gradovima, s nastupima u Areni Geneva u Švicarskoj 16. novembra, zatim u Uber Eats Music Hallu u Berlinu 29. i 30. novembra, nakon čega slijede koncerti u Sofiji, Norrköpingu, Oslu i Koldingu. Turneju će završiti nastupom za novogodišnju noć u Dubrovniku, 31. decembra, u luksuznom Hotelu Rixos.

Merlin je sinoćnjim koncertom u Podgorici još jednom dokazao svoju trajnu popularnost i moć da dirne srca publike, ostavivši utisak za pamćenje koji će, sasvim sigurno, dugo odzvanjati među njegovim obožavateljima.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE