Nedjelja, 27 Oktobra, 2024

Benjamin Hasanić iz Maglaja izvedbom u Superstaru natjerao Severinu na suze pa dobio platinastu kartu

Benjamin Hasanić iz Maglaja nastupio je u RTL-ovom showu Superstar, a platinastu karticu za prolazak dalje dobio je od Severine.

IZVORklix.ba

Benjamin je sjeo za klavir i zasvirao te zapjevao, a na pozornici je izveo tri pjesme “Pjevat ćemo što nam srce zna” Amire Medunjanin, “Miljacku” Halida Bešlića i “Dođi sutra” Željka Joksimovića.

“Uvijek sam volio pjevati, od osnovne škole sviram klavir. Upisao sam Muzičku akademiju, od osnovne znam da će to biti moj poziv. Uvijek sam bio sramežljiv i prije par godina se sigurno ne bih prijavio u Superstar. Prijatelji su mi u tome dosta pomogli”, ispričao je Benjamin.

Utrčala je potom i Benjaminova ekipa, prijatelji puni podrške podijelili su slavlje s talentiranim profesorom.

“Neka Bosna i čitava regija slave, imamo novu sevdah zvijezdu. Majstore, genijalan si”, zaključio je kratko Filip.

Severina je tokom nastupa zapljeskala, a kad je dodjeljivala platinastu kariticu bila je na rubu suza. Oduševljeni Tonči se ustao i zapjevao “Miljacku”.

Benjamin Hasanić je profesor muzike. Nakon što je diplomirao muzičku teoriju i pedagogiju, ovaj talentirani mladi čovjek zaposlio se u osnovnoj muzičkoj školi “Ivan fra Franko Jukić” i u gimnaziji Stjepana Radića.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE