Subota, 26 Oktobra, 2024

Na izborima u Bosanskom Petrovcu presudio je jedan glas: CIK naredio ponovno brojanje

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je na današnjem zasjedanju odluku o ponovnom brojanju glasova u određenim izbornim jedinicama tj. biračkim mjestima, a takva odluka donesena je i za Bosanski Petrovac gdje je kandidat odnio pobjedu za jedan glas.

Kao što je poznato, u Bosanskom Petrovcu pobjedu za načelnicu općine odnijela je Bobana Velaga Lipić (SNSD) koja je osvojila 1.151 glas.

S druge strane, drugoplasirani na izborima bio je Mahmut Jukić, kandidat SDA koji je osvojio samo jedan glas manje – 1.150.

“Upravo je na 95. sjednici Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela naredbu o ponovnom brojanju glasova u izbornoj jedinici 030, Bosanski Petrovac. Smatramo da je ovo jedini ispravan način za otklanjanje svih sumnji u izborni proces u Bosanskom Petrovcu, s obzirom na to da je naš kandidat za načelnika samo jedan glas u zaostatku za kandidatom SNSD-a. Rezultat ponovnog brojanja, kakav god on bio, bit će ishod volje birača, i SDA će ga kao takvog i prihvatiti”, naveli su iz SDA Bosanski Petrovac.

Osim Bosanskog Petrovca, Centralna izborna komisija donijela je odluku i za ponovno prebrojavanje određenih biračkih mjesta u drugim mjestima, a konačna odluka bit će objavljena na zvaničnoj stranici.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE