Subota, 26 Oktobra, 2024

Prvi čin rivalstva Mbappea i Yamala: Real i Barcelona večeras igraju El Clasico

Najveći derbi na svijetu igra se večeras na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu, gdje će Real Madrid ugostiti ekipu Barcelone u meču 11. kola španske La Lige.

IZVORklix.ba

Barcelona od početka sezone igra fantastičan nogomet i redom razbija sve rivale, a jedini kiks dosad napravila je protiv Osasune, koja ju je porazila 4:2 u Pamploni.
Od tada je tim koji s klupe vodi trener Hansi Flick već nanizao četiri impresivne pobjede, a posljednja u nizu je bila ona u Ligi prvaka protiv Bayerna, kojeg je deklasirala sa 4:1.

Impresivan nastup u Ligi prvaka je i iza Reala, koji je na nevjerovatan način u utorak preokretom savladao Borussiju Dortmund, koja je imala 2:0 na poluvremenu, a na kraju je bilo 5:2 za neuništivi Real.

Večerašnji derbi bit će i početak rivalstva Kyliana Mbappea i Laminea Yamala, pošto će ovo biti prvi njihov okršaj u dresovima najvećih rivala, koje će predvoditi u narednim godinama. Mbappe je proteklog ljeta iz PSG-a stigao u Kraljevski tim, a Yamal se polako etablira kao predvodnik nove Barcine generacije.

Image

Bit će ovo prvi put da Mbappe i Yamal stoje na suprotnim stranama u El Clasicu, a ovo rivalstvo bi moglo postati i nešto slično onom kakvo su imali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dva najveća nogometaša u historiji koji su danas na zalasku svojih karijera.

Što se tiče situacije na tabeli La Lige uoči ove utakmice, Real ima tri boda zaostatka za Barcelonom i večeras će se pokušati pobjedom poravnati s rivalom na prvom mjestu, ali ono će zasigurno ostati u vlasništvu Barcelone i nakon utakmice zbog daleko bolje gol razlile.

Madriđani utakmicu dočekuju oslabljeni neigranjem golmana Thibauta Courtoisa i sjajnog Brazilca Rodryga, a od ranije nema povrijeđenog Danija Carvajala.

Očekivani sastavi koje bi na teren trebali poslati Carlo Ancelotti i Hansi Flick izgledaju ovako:

Real: Lunin – Vazquez, Militao, Rudiger, Mendy – Valverde, Tchouameni, Modrić – Bellingham – Mbappe, Vinicius.

Barcelona: Pena – Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde – Casado, Pedri – Yamal, Olmo, Raphinha, Lewandowski.

Direktan prijenos utakmice za gledatelje u Bosni i Hercegovini omogućen je na Areni Sport 3 Premium, a meč počinje u 21 sat.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE