Petak, 25 Oktobra, 2024

Vučić svečano dočekao Ursulu von der Leyen ispred Palate Srbija

IZVORetto.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao ispred Palate Srbija predsjednicu Evropske komisije Ursulu von der Leyen, koja je doputovala u dvodnevnu radnu posjetu Srbiji.

Doček je organizovan uz najviše državne i vojne počasti, nakon čega je uslijedio tet-a-tet razgovor Vučića i Von der Leyen te plenarni razgovori delegacija Srbije i Evropske unije.

Vučić je prethodno na Instagramu naveo da ga sa Von der Leyen očekuju važni razgovori o odnosima Srbije i EU, napretku na evropskom putu Srbije i mogućnostima koje ta zemlja želi da iskoristi kada je riječ o novom momentumu u procesu proširenja.

Von der Leyen je Beograd došla iz Bosne i Hercegovine, a prethodno je posjetila Albaniju i Sjevernu Makedoniju. Iz Beograda sutra odlazi na Kosovo, a regionalnu turneju završava posjetom Crnoj Gori istog dana.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE