Petak, 25 Oktobra, 2024

Mourinho briljirao i javno se ponudio klubovima: Ako trebaju trenera na dvije godine, tu sam

Portugalac Jose Mourinho je dobio crveni karton na jučerašnjoj utakmici Fenerbahčea i Manchester Uniteda što je poprilično razbjesnilo portugalskog stručnjaka.

IZVORklix.ba

Mourinho se žalio na odluku francuskog arbitra Clementa Turpina u drugom dijelu kada je Manuel Ugarte povrijedio Brighta Osayi-Samuela, a Turpin nije pokazao na bijelu tačku što je razbjesnilo Portugalca.

Ipak, nije se želio žaliti na odluku francuskog sudije jer je svjestan da to samo može pogoršati stvari u ovakvom slučaju.

“Ako se žalim, kaznit će me s dodatnih šest mjeseci. Od finala Sevilla – Roma ništa se ne može ovdje desiti i zato je budućnost bolja bez evropskih takmičenja pa se ne uzbuđujem”, rekao je Mourinho koji se zatim i ironično ponudio engleskim klubovima.

“Najbolja stvar koju ću uraditi kada napustim Fenerbahče je da ću otići u klub koji ne igra u evropskim takmičenjima tako da ako ima neki klub koji je na dnu u Engleskoj i koji treba trenera na dvije godine, spreman sam tamo preći”.

Istakao je da ne želi više govoriti o incidentu, ali se brzo predomislio te otkrio detalje prilikom bizarnog isključenja.

“Ne želim više o tome govoriti, želim samo razgovarati o utakmici”, dodao je Jose pa onda otkrio šta mu je Clement Turpin rekao nakon isključenja.

“Sudija mi je rekao nešto nevjerovatno, rekao mi je da je jednim okom vidio dešavanja u kaznenom prostoru, a drugim moje ponašanje kod aut linije. Čestitam mu jer je to zaista nevjerovatno. Tokom utakmice koja se odvija 100 milja na sat, gledao je jednim okom na kazneni prostor, a drugim na moje ponašanje na klupi. Zato je jedan od najboljih sudija na svijetu”.

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Paul Scholes bio je oduševljen izdanjem portugalskog stručnjaka nakon utakmice.

“Prilično sam uživao gledajući Joseov intervju koji je bio bolji od same utakmice. Vratio je svoju nestašnu verziju i dobro je da je to uradio. Izgledalo je kao da uživa, uživao sam gledajući ga”, kazao je Scholes.

Za kraj je Special One komentarisao i dešavanja na terenu te je pohvalio svoje nogometaše i istakao da ukoliko ovako nastave igrati, sigurno će osvojiti trofeje.

“Oni su osvojili bod protiv nas, ne mi protiv njih. Igrali smo nevjerovatno i ako nastavimo igrati ovako u Superligi Turske, uništit ćemo rivale jer smo danas igrali protiv ekipe koja je na višem nivou od nas. Premiership ima više kvaliteta, više intenziteta i više svega. Moji momci su odigrali vrhunsku utakmicu. Možda će ljudi u Engleskoj govoriti da je United igrao bez dvojice ili trojice igrača, ali ne znate koliko naših igrača nije igralo. Četiri igrača nisu bili u konkurenciji, a imali smo i povrijeđene. Morali smo napraviti kvalitetnu ekipu i naša utakmica je bila fantastična. Ne mogu tražiti više od igrača. Također, engleski mediji će govoriti da United nije igrao dobro, ali mislim da je pošteno reći da smo bili bolji od njih i da smo odigrali vrhunsku utakmicu. United se izvukao”, kazao je Mourinho i zatim pohvalio Andre Onanu.

“Andre Onana je imao dvije fantastične odbrane. Oni su postigli gol iz situacije iz koje smo znali da mogu pogoditi. Onana je spasio United. Moj golman nije imao odbrana, a Onana je imao dvije u deset sekundi. Bio je odlučujući faktor na utakmici. Naravno, nije imao 20 odbrana, ali one dvije koje je napravio su bile fenomenalne”.

Podsjetimo, Fenerbahče i Manchester United su u trećem kolu Evropske lige podijelili bodove, bilo je 1:1. Za domaće je pogodio Youssef En Nesyri, a za goste Christian Eriksen.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE