Petak, 25 Oktobra, 2024

“Ledeni Erling”: City objavio fotografiju Haalandovog oporavka na -200 stepeni Celzijusa

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland igra u nevjerovatnoj formi na početku ove sezone, a veliku ulogu u njegovim odličnim izdanjima ima i oporavak nakon teških utakmica.

IZVORklix.ba

Norvežanin za oporavak koristi krioterapiju odnosno primjenu hladnoće ili leda u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji pa su Građani objavili fotografiju oporavka najboljeg igrača na temperaturi od -200 stepeni Celzijusa uz opis “Ledeni Erling Haaland”.

Haalandu ove metode nisu strane jer je još prije dvije godine investirao 60 hiljada eura kako bi uslugu krioterapije omogućio i u svom domu u Cheshireu.

Image

Inače, hladnoća na krvne sudove djeluje tako što ih sužava nakon čega dolazi do njihovog naglog širenja uz jaku navalu krvi. Na taj način dolazi do bolje prokrvljenosti regije koja se tretira što za posljedicu ima smanjenje upale i bolova.

Provodi se primjenom tekućeg dušika uz postizanje izuzetno niskih temperatura – čak do minus 196 stepeni Celzijusa.

Podsjetimo, City je u trećem kolu Lige prvaka pobijedio Spartu Prag rezultatom 5:0, a Haaland je postigao dva pogotka te je došao do 13 pogodaka u 12 utakmica ove sezone uključujući tri u posljednje tri utakmice Lige prvaka.

U prvoj sezoni je osvojio trostruku krunu sa Cityjem, a ukupno u dvije godine na Etihadu, došao je do četiri osvojena trofeja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE