Petak, 25 Oktobra, 2024

Portparol MUP-a USK: Ničim izazvan maloljetnik je ušao u policijsku stanicu

Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, za N1 je, kako ne bi ugrozili sami tok istrage, opisao ukratko sinoćnji napad na policijske službenike u Bosanskoj Krupi.

“Ničim izazvan po ulasku u prostorije policije stanice Bosanska Krupa, maloljetenik S.E, rođen 2009. godine, upotrebom noža izvršio je ubadanje, odnosno ranjavanje dva policijska službenika. Nažalost, jedan je stradao na putu ka bolnici, a drugi je nakon operacionog zahvata stabilno i očekujemo da će njegovo stanje biti bolje”, kazao je Beganović.

Drugi policijski službenik koji je zadobio teške ozljede, nakon operacije stabilno je, dodaje portparol Beganović, i on se nalazi na odjelu intenzivne njege i pod nadzorom je lječnika.

Ovo krivično djelo je okarakterisano kao terorizam.

“Sinoć od 22 sata i 45 minuta do 00.30, postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva USK zajedno sa istražiteljima sektora kriminalističke policije izvršili su uviđajne radnje na mjestu događaja i nakon okončanja postupajući tužilac se očitovao da u opisanom događaju postoje obilježja krivičnog djela terorizam. U cilju utvrđivanja ovog nemilog događaja, istraga se i dalje sprovodi”, rekao je Beganović.

Svi relevantni učesnici u vlasti su danas u Bihaću, održavaju sastanke i koordinaciju i organizovanje djelovanja policijskih službenika i drugih organa koji će voditi brigu o ovom događaju i daljem stanju na terenu.

“Na nivou Federalne uprave policije, obaviješteni smo da se podigne stepen sigurnosti na viši stepen, što smo i učinili, tako da se na terenu nalaze i lica specijalističke policije, zajedno sa postupajućim policijskim službenicima policijskih stanica, a sve u cilju svoje zaštite i zaštite građana”, ističe Beganović.

Po nalogu Tužilaštva USK, otkazana je press konferencija, koja je trebala biti održana danas, a sve kako bi se saznalo više detalja i okolnosti koje su dovele do ovog nesretnog događaja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE