Četvrtak, 24 Oktobra, 2024

Mike Tyson ulazi u završnu fazu priprema za meč sa Jakeom Paulom, izgleda zaista zastrašujuće

IZVORklix.ba

Legendarni Mike Tyson je ušao u samu završnicu priprema za boks meč protiv Jakea Paula koji će biti održan 15. novembra na stadionu AT&T u teksaškom gradu Arlingtonu.

Tyson je već zagazio u 59. godinu, no na snimcima koje dijeli sa svojim fanovima se može zaključiti samo jedno – Iron Mike izgleda zaista zastrašujuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

“Dok Jake samo nastavlja pričati, ja samo nastavljam trenirati. Sje*at ću ga”, poručio je Tyson.

“Pogledajte mu samo leđa. Da je pit bull čovjek, ovako bi izgledao”, samo je jedna od poruka njegovih fanova nakon što su vidjeli jednu od vježbi koje je Tyson okačio na Instagramu.

Borba između Tysona i Paula je trebala biti održana 20. jula, no zbog povrede Iron Mikea je odgođena za 15. novembar.

Boksat će osam rundi po dvije minute, umjesto standardnih trominutnih rundi karakterističnih za muške profi mečeve, a nosit će rukavice od 14 unci koje su nešto veće od standardnih koje viđamo na profi boks mečevima.

Tyson (57) je nekadašnji svjetski prvak i najpoznatiji nokauter u historiji. U profesionalnoj karijeri od 1985. do 2005. je imao skor od 50 pobjeda i 6 poraza, a u ring se vratio 2020. godine kada je njegova borba protiv još jedne legende Roya Jonesa proglašena neriješenom nakon osam rundi. Posljednju profesionalnu borbu imao je 11. juna 2005. godine kada ga je pobijedio Kevin McBride, a ovo će mu biti 57. profesionalni meč.

Paul (27) se proslavio kao Youtuber, a od 2020. godine je u profesionalnim bokserskim borbama. U deset mečeva upisao je devet pobjeda, a jedini poraz mu je nanio Tommy Fury.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE