Utorak, 22 Oktobra, 2024

Američki košarkaš Bejli Stil o povezanosti s našom zemljom za “Avaz”: Moj otac je Bosanac, želim igrati za BiH

IZVORavaz.ba

Ime košarkaša Bejlija Stila (Baylee Steele) nije u fokusu bh. javnosti. Činjenica je da se radi o američkom košarkašu koji trenutno s mnogo uspjeha nastupa u kineskoj ligi (CBA) za Fuđen, koji, barem na prvu, nema mnogo s Bosnom i Hercegovinom. Ipak, njegova priča je mnogo interesantnija od toga.

Naime, riječ je o momku kojeg na Instagramu prate na hiljade korisnika, a u opisu mu stoji „lažni Bosanac“. Nakon što smo ga kontaktirali, objasnio je za „Dnevni avaz“ da je njegov otac iz Bosne i Hercegovine, što je Bejli saznao s 11 godina.

Kako nam je dalje rekao, otac mu je za vrijeme agresije na BiH igrao koledž košarku, gdje je upoznao Bejlijevu majku, koju je kasnije i oženio, a na kraju i dobio dijete s njom. Ipak, njegov biološki otac se vratio u BiH nakon završetka rata, dok je majka odlučila ostati, a nedugo nakon rođenja Bejlija, ponovo se udala, dok ga je njen suprug usvojio, ali tu ne završava njegova poveznica s Bosnom.

Nakon što nas je upoznao sa svojom pričom, pristao je i na intervju, u kojem je otkrio još mnoge zanimljive stvari.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE