Utorak, 22 Oktobra, 2024

Ne tako davno bio je među najboljim stoperima Europe: Sada sa 33 godine igra seoski nogomet i trpa kao na traci

IZVORetto.ba

Grčki defenzivac Kostas Manolas završio je profesionalnu igračku karijeri na kraju prošle sezone sa samo 33 godine kao član Salernitane.

Manolas je svojevremeno slovio za jednog od najboljih stopera Europe, a najbolje dane karijere proveo je u dresu Rome.

Nekad standardni stoper grčke reprezentacije je iz Rome nakon pet godina otišao 2019. te je upisao još dvije solidne sezone za Napoli, a nakon treće preselio u Olympiacos.

U Grčkoj se nije proslavio pa je završio u Sharjahu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a početkom ove godine potpisao je za Salernitanu, za koju je u Serie A odigrao osam posljednjih susreta u profesionalnoj karijeri.

Međutim, Manolas se odlučio nastaviti baviti nogometom u Pannaxiakosu, momčadi u kojoj je napravio prve nogometne korake, a koja se danas natječe u zadnjem rangu grčkog nogometa.

Manolas je u Pannaxiakosu bio do 16. godine. Vratio se nakon 17 godina i debitirao u susretu protiv Marpissaikosa. Manolas je igrao na poziciji centarfora te u prvih 35 minuta zabio pet golova, a onda je napustio igru.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE