Petak, 18 Oktobra, 2024

Instagram uveo restrikcije na profil Moamera Kasumovića, objasnili zbog čega

IZVORklix.ba

Nakon što je slučaj glumca Moamera Kasumovića postao poznat javnosti, Instagram je uveo ograničenja na njegov profil.
Korisnici koji nisu prijavljeni na svoje naloge ne mogu pristupiti Kasumovićevom profilu, uz obavještenje da je potreban punoljetni status kako bi sadržaj bio dostupan. Instagram je objasnio kako je odluka donesena na osnovu pravnog zahtjeva, u skladu s njihovim politikama.

Podsjećamo, Kasumović je prijavljen 2021. godine zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, a 2023. godine Općinski sud u Sarajevu mu je izrekao kaznu zatvora od jedne godine. Prema zakonima Bosne i Hercegovine, kazna do godinu dana može biti otkupljena, što je Kasumović i učinio, uplativši 36.500 KM i izbjegavši zatvor.

Uprkos presudi, koja je tek nedavno dospjela u javnost, Kasumović je nastavio s glumačkom karijerom, bio aktivan u pozorištu i pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Međutim, nakon što su detalji slučaja izašli na vidjelo, glumac je izgubio angažmane u pozorištu i nekoliko planiranih uloga, te se još nije javno oglasio.

Dodatno, još nekoliko osoba je izašlo u javnost s optužbama za seksualno zlostavljanje protiv ovog glumca.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE