Petak, 18 Oktobra, 2024

Prva fotografija Dani Alveša nakon izlaska iz zatvora

IZVORetto.ba

Dani Alveš vratio se na društvene mreže, a njegova prva objava nakon izlaska iz zatvora izazvala je veliku pažnju.

Brazilski bivši fubalere podijelio je fotografiju na Instagramu noseći majicu s natpisom “Dobra vremena su na putu”, koja je brzo privukla diskurs o njegovoj prošlosti u medijski prostor.

Ovo je prvi put da je Alveš javno progovorio otkako mu je odobrena privremena sloboda nakon što je više od 14 mjeseci proveo iza rešetaka, povezan sa slučajem seksualnog napada u noćnom klubu u Barseloni.

Podsjetimo, u februaru ove godine sud u Barseloni je osudio trofejnog fudbalera na četiri i po godine zatvorske kazne zbog silovanja žene u jednom noćnom klubu, u noći s 30. na 31. decembar 2023. godine.

Alveš je pušten na slobodu 25. marta nakon što je uplaćena kaucija u iznosu od miliona evra.

Na takvu odluku su se žalili tužiteljstvo i advokatski tim građanske stranke predvođen Esterom Garsijom, ali je njihova žalba odbijena i Brazilac je ostao na slobodi.

Nakon uplaćene kaucije sud je Alveša pustio na slobodu, ali mu i pritom oduzeo oba pasoša koje posjeduje, brazilski i španski. Nekadašnja fudbalska zvijezda Barselone ne smije napuštati Španiju te se sudu mora javljati svakog petka.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE