Nedjelja, 13 Oktobra, 2024

Hrvatska pobijedila Škotsku, a Dalić nezadovoljan: Nije to bilo najbolje, imali smo puno grešaka i djelovalo je ukočeno

IZVORetto.ba

Hrvatska je teže od očekivanog savladala Škotsku, a bez obzira na pobjedu koja ekipu Zlatka Dalića dovodi na korak od četvrtfinala Lige nacija, izbornik je djelovao nezadovoljno na press konferenciji po završetku utakmice.

“Nije to bilo najbolje, ali tri boda su najvažnija, čestitam protivniku na korektnoj igri i dobrom nastupu”, započeo je Dalić svoje izlaganje poslije čega su uslijedila novinarska pitanja.

‘Vatreni’ baš i nisu bili na nivou od ranije, ali su svejedno osvojena sva tri boda. Dalić je iz tog razloga kako je sam istakao potonuo, što zapravo dovoljno govori o tome koliko visoko je ljestvica postavljena.

“Imali smo puno nepotrebnih grešaka i dosta situacija koje smo sami sebi napravili, nismo bili konkretni, nismo bili agresivni, djelovalo je ukočeno jer ovo nije bila Hrvatska kakva zna biti”, rekao je 57-godišni stručnjak i dodao

“Danas cijela ekipa nije igrala na nivou na kojem je trebala biti, bili smo zakočeni u strahu, lopta je išla na prostor, puno stvari nije bilo dobro, ali dobili smo utakmicu i to je najvažnije. Igra je morala biti bolja, imamo dva dana do Poljske i te stvari će morati da se poprave”, riječi su Dalića.

Dakle, nogometna reprezentacija Hrvatske svoju narednu utakmicu igra u utorak na gostovanju Poljskoj. U slučaju pobjede, ‘Vatreni’ će osigurati plasman u četvrtfinale Lige nacija.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE