Subota, 12 Oktobra, 2024

Drama na Maksimiru: Hrvatska došla do vrijedne pobjede, “spasio” je VAR u 98. minuti

Djelovalo je kao da Hrvatska ima sve u svojim rukama, a onda je u nadoknadi viđena prava drama na Maksmiru.

IZVORavaz.ba

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Škotske na Maksimiru u meču 3. kola Lige nacija s 2:1.

Škoti su šokirali “Vatrene” u 33. minuti kada je mrežu Dominika Livakovića zatresao Rajan Kristi (Ryan Christie). No, nije dugo trajala radost Škota jer je samo tri minute kasnije Ivan Perišić asistirao, a Igor Matanović vratio stvari na početak.

Andrej Kramarić je svojim pogotkom u 70. minuti donio preokret Hrvatskoj. Djelovalo je kao da Hrvatska ima sve u svojim rukama, a onda je u nadoknadi viđena prava drama na Maksmiru.

Igrale su se posljednje sekunde utakmice kada je Če Adams (Che Adams) postigao gol za Škotsku. Pogodak se dugo provjeravao, a na kraju je poništen nakon gledanja usporenog snimka i Hrvatska je došla do vrijednog trijumfa.

“Vatreni” su sada 2. u grupi 1 s šest bodova, koliko ima i prvoplasirani Portugal, ali uz meč manje. Hrvatska za tri dana gostuje selekciji Poljske.

Rezultat i strijelci:

Hrvatska – Škotska 2:1 (Matanović 36’, Kramarić 70’ / Kristi 33’)

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE