Subota, 12 Oktobra, 2024

IZETBEGOVIĆ U BIHAĆU SA POBJEDNIČKIM TIMOM SDA U UNSKO-SANSKOM KANTONU

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas u Bihaću sa izabranim načelnicima općina sa područja Unsko-sanskog kantona iz SDA, predsjednicima općinskih organizacija i predstavnicima Kantonalnog odbora SDA USK.

Izetbegović je čestitao prisutnima na ostvarenim rezultatima i rastu osvojenih glasova, te načelničkih i vijećničkih mandata.

Kandidati SDA za načelnike pobijedili su u četiri općine – Ključu, Sanskom Mostu, Bužimu i Bosanskom Petrovcu, dok je u Velikoj Kladuši pobijedio zajednički kandidat kojeg je podržala SDA.

Naglašeno je da je SDA zabilježila rast ukupnog broja osvojenih glasova, te najveći broj vijećničkih mandata u čak sedam od ukupno osam općina USK.

Izetbegović je kao naročito pozitivnu činjenicu izdvojio rezultat mladih kadrova SDA na Lokalnim izborima, što je potvrda ispravnosti procesa podmlađivanja stranačke strukture i afirmacije mladih i obrazovanih kadrova.

Pozdravljen je i dosadašnji rad Vlade USK predvođene premijerom Nijazom Hušićem, koji je prepoznat među građanima i koji se direktno reflektirao na izborne rezultate SDA u ovom kantonu.

Prethodno je Izetbegović posjetio općinske organizacije SDA u Ključu i Bosanskom Petrovcu, gdje je razgovarao sa izabranim načelnicima i vijećnicima.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE