Subota, 12 Oktobra, 2024

Edin Džeko: Njemačka je nivo iznad nas, ali protiv Mađarske ne smije biti alibija

IZVORetto.ba

Reprezentacija BiH je poražena od Njemačke, ali je pružila dosta dobru partiju protiv veoma snažnog protivnika

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici od Njemačke u susretu Lige nacija.

Nijemci su golovima Deniza Undava imali vodstvo od 2:0, a Edin Džeko je pogodio u 70. minuti i vratio nadu našem nacionalnom timu, no na kraju nismo uspjeli osvojiti bod.

Džeko je nakon utakmice dao svoj komentar onoga što se dešavalo na terenu.

“Sigurno da je bilo dobrih stvari, ali i onih koje nisu bile dobre. Primili smo dva gola, moramo bolje u tim situacijama, koliko god da je Njemačka jaka. Nekim igračima je ovo bila najveća utakmica u karijerama i nije im bilo lako, ali su pokazali da su budućnost naše reprezentacije. Momci su pokazali karakter, vratili smo se nakon 2:0, na kraju smo mogli i do boda. Nažalost, nismo uspjeli, ali za tri dana je nova utakmica”, kazao je Džeko, dodavši:

“Svaka utakmica donosi nešto novo, iz čega treba da se nauči. Nije lako igrati ove utakmice, bio sam i ja mlad. Koliko god ti nekad htio, tijelo ne da. Pozitivna je stvar što igramo odmah za tri dana, a protiv Mađarske nema alibija. Njemačka je veći nivo od nas, ali u idućoj utakmici želimo pozitivan rezultat”.

Na kraju je istakao uvjerenje da je reprezentacija na dobrom putu.

“Niko ne voli gubiti, ali situacija je takva kakva jeste. Bilo je dosta poraza, možda su neki i neočekivani. Treba nešto naučiti, sa ovim stručnim štabom smo na dobrom putu, na nama igračima je da odradimo njihove zamisli i vjerujem da će rezultati doći”, poručio je Džeko.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE