Četvrtak, 10 Oktobra, 2024

Pronađeno još jedno beživotno tijelo u Donjoj Jablanici: Traga se za još tri osobe

Spasioci još uvijek tragaju za tri osobe koje su nestale nakon poplava i klizišta na tom području…

JABLANICA, 10. oktobra – Spasilačke ekipe na području Donje Jablanice danas su pronašle još jedno tijelo osobe stradale u nedavnim poplavama, javlja Anadolu.

Spasioci još uvijek tragaju za tri osobe koje su nestale nakon poplava i klizišta na tom području.

Spasilačke ekipe su ranije objavile da se traga za Ernadom Begovićem, Sabahetom Tufek, Armanom Imamovićem i Semirom Maslom.

Još uvijek nije izvršena identifikacija pronađene osobe, pa nije poznato koja je od četiri navedene osobe pronađena, ali su spasioci novinarima kazali da je riječ o muškarcu.

S druge strane, većina stanovništva koje je evakuisano s ugroženih područja, se vratilo svojim kućama, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Na temelju prikupljenih informacija iz Operativnog centra Jablanica i Operativnog centra Konjic, ekipe su još uvijek na terenu, svakodnevno se radi na pronalasku nestalih i čišćenju terena.

“Neki putni pravci u Buturović Polju su donekle osposobljeni, kao što je i uspostavljanje elektrosnabdijevanja, dok u nekim selima još uvijek nema električne energije”, naveli su iz FUCZ-a.

Ukupno do sada pronađena su 23 tijela žrtava nakon prošlosedmičnih bujičnih poplava i klizišta u sjevernoj Hercegovini i srednjoj Bosni.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE