Petak, 11 Oktobra, 2024

Barbarez pred susret s Njemačkom: “Svaka utakmica je posebna, idemo korak po korak”

IZVORetto.ba

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, danas je na Ilidži okupio igrače pred važne susrete u okviru Lige nacija.

U petak, Bosna i Hercegovina će na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti Njemačku, dok će tri dana kasnije dočekati reprezentaciju Mađarske.

Nažalost, u reprezentaciji neće biti povrijeđenog Amara Dedića, koji je od doktora Salzburga dobio preporuku za dvotjedni odmor. Barbarez je naglasio kako će ubuduće zahtijevati da svi igrači dolaze na okupljanje kako bi ih pregledao tim liječnika.

“Danas imamo problema s punim sastavom, jer su trojica nogometaša zadržani na aerodromu u Beču, dok jedan dolazi iz Italije. Dario Šarić letio je iz Palerma i stiže u Sarajevo kasno navečer. Demirović i Tabaković su zakasnili na let iz Frankfurta, a Gazibegovićev let iz Graza je također kasnio. Zbog toga, današnji trening neće biti otvoren za javnost, a fokusiraćemo se na regeneraciju s pretežno teretanom”, objasnio je Barbarez.

Selektor je izrazio poštovanje prema njemačkom nogometu, naglašavajući da je Njemačka njegov drugi dom i da cijeni njihov sistem. “Njemačka ima veoma snažnu reprezentaciju i nogometni sistem, što ih čini favorizovanim protivnikom. Svaka utakmica ima svoju priču, a naš cilj je da budemo spremni i da damo najbolje od sebe. Iako su na višem nivou, igramo kod kuće i to nam daje dodatnu motivaciju. Pripremamo se ‘korak po korak’ i vjerujemo u našu strategiju”, zaključio je Barbarez.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE