Petak, 11 Oktobra, 2024

Krajina za Jablanicu: Ljudskost ne pita za vjeru i naciju

Trenutna situacija koja je zadesila poplavljene gradove dokaz je da su građani Bosne i Hercegovine i regiona spremni pomoći jedni drugima bez obzira na vjersku i nacionalnu opredjeljenost. Ovo je činjenica da u ovoj zemlji postoji i može da funkcioniše ne suživot već život, jedinstvo i poštovanje…

USK/Jablanica, 6. oktobra – Sve svoje resurse mnoga pravna i fizička lica sa prostora USK, stavili su na raspolaganje kako bi olakšali trenutnu situaciju porodicama koje su ostale bez krova nad glavom.

Već treći dan društvene mreže bruje od ponuda kako u prijevoznim sredstvima, potrepštinama, volontiranjem te ponudama za smještaj. Građani, osim putem Organizacije Pomozi.ba neformalno se organiziraju i prikupljaju osnovne namirnice koje su trenutno potrebne te dostavljaju u poplavljena područja. Nude prevozna sredstva bez naknade u dostavljanju pomoći, kao i smještaj u vlastite domove za nezbrinute porodice, kako bi na takav način pomogli. Od jučer nekoliko kamiona, kombija te putničkih automobila iz Krajine stiglo je u Jablanicu, kako bi bar malo ublažili bol porodicama koje su ostale bez doma i najmilijih.

Dostavljaju im ono najpotrebnije: flaširana voda, suha hrana u vidu konzervi i vakum pakovanja, higijenske potrepštine te sredstva za dezinfekciju što je i preporučeno od stručnih timova koji koordiniraju na terenu u poplavljenim područjima Jablanice, Kiseljaka, Fojnice, Konjica i Kreševa…

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE