Petak, 11 Oktobra, 2024

Nikom nije jasno zašto je Bihać na listi mjesta u kojima je moguće odgađanje izbora? Vodostaj Une u Bihaću na 120 cm

Tragedija koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu je nazapamćena, a pored područja koji su pod vodom i koje je zadesila ova tragedija, oči javnosti su okrenute i prema Centralnoj izbornoj komisiji.

Naime, pojedini mediji su danas objavili određene špekulacije o odgodi izbora, a noćas je CIK sasvim jasno rekao da će izbora biti, osim u mjestima: Jablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Breza, Visoko, Prozor – Rama, Bihać i Grad Mostar.

Prosječni poznavaoci geografije šireg zavičaja, vide da je na spisku potpuni uljez Bihać, posebno zbog činjenice što vodostaj Une je usporio svoj rast danas, kao i padavine kojih u Bihaću skoro nikako nije bilo ovog petka.

Naš portal je zabilježio i vodostaj Une u 20:00, 21:00 i 22:00 sata i činjenica je da Una usporeno raste u Bihaću, uz podatak da u gornjem toku; Martin Brod i Kulen Vakuf stanje miruje, u Martin Brodu je čak vodostaj bio i u padu u 21:00 sati, u Kulen Vakufu u 22:00 sata vodostaj stagnira.

Šta se krije iza ovakve odluke Centralne izborne komisije i zašto se Bihać našao na spisku sa mjestima koja su pogođena sa tragedijom i poplavama, ostaje nam da vidimo nakon konačne odluke Centralne izborne komisije sutra.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE