Petak, 4 Oktobra, 2024

Izlazak iz zone komfora: Nova lica koja sigurno mogu zdravstveni sistem učini boljim i efikasnijim za sve građane Bihaća

Afan Halilagić rođen je 22. oktobra 1966. godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Visokoškolsko obrazovanje nastavio je 1987. godine na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Početkom agresije na jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu u aprilu 1992. godine, vraća se u svoj rodni grad Bihać, gdje se stavlja na raspolaganje i kao pripadnik Armije BiH priključuje se odbrani grada i države u periodu 1992. do augusta 1995. godine.

U toku odbrambeno-oslobodilačkih dejstava ranjen je 4. februara 1995. godine.

Nakon uspostavljanja mira i demobilizacije, vraća se u Sarajevo gdje nastavlja školovanje te 1998. godine završava Stomatološki fakultet.

Po završetku fakulteta vratio se u rodni grad i zaposlio u zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Bihać.

Kao stomatolog, nakon provedenih 10 godina rada u bihaćkom Domu zdravlja u službi građana Bihaća, 2008. godine odlazi na Stomatološki fakultet u Sarajevo na usavršavanje, gdje uspješno završava specijalizaciju iz oblasti oralne kirurgije, te nakon tri godine stiče zvanje specijaliste oralne kirurgije.

Po završetku specijalizacije nastavlja raditi u Domu zdravlja, te nakon tri godine napušta istu zdravstvenu ustanovu i prelazi u privatni sektor.

Vlasnik je privatne specijalističke stomatološke ordinacije “Unadent”, gdje danas obavlja najzahtjevnije zahvate iz oblasti oralne kirurgije.

Briga za pacijente, profesionalnost i stručnost učinile su ga prepoznatljivim u gradu na Uni, te vrijedi za jednog od najboljih stručnjaka iz oblasti oralne kirurgije, ne samo u našoj sredini nego i u regiji.

Oni koji poznaju našeg doktora Afana, prije svega znaju da je divan suprug i otac Emi i Ivoru, da je društveno-odgovoran, aktivan u različitim sportskim aktivnostima, gdje se stavio na raspolaganje kako bi na različite načine mladim ljudima olakšao u njihovim problemima s kojima se susreću. U slobodno vrijeme zajedno sa svojim prijateljima, bavi se rekreativnim biciklizmom.

Pored svih problema koji postoje u oblasti zdravstva u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu, ukoliko budem izabran kao vijećnik u Gradsko vijeće Bihać, svoje zalaganje, trud i incijative biće u fokusu izgradnje nove zgrade Doma zdravlja u Bihaću. Ljekari, medicinski radnici i drugi uposleni u Domu zdravlja Bihać nisu zaslužili da rade u katastrofalnim uslovima, a prije svega tužno je da građani grada Bihaća već 4. godine svoja prava ostvaruju u kontejnerima ispred urušene zgrade Doma zdravlja, stoji u izjavi doktora Afana Halilagića i kandidata za Gradsko vijeće grada Bihaća ispred stranke Narodni evropski savez (NES) na rednom broju 3.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE