Srijeda, 2 Oktobra, 2024

Mirza Kazlagić sudi derbi Borca i Željezničara, Ermin Sivac na centru u okršaju Sarajeva i Veleža

IZVORetto.ba
spot_imgspot_img

Utakmice desetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine igrat će se u petak, subotu i ponedjeljak, a Nogometni savez naše zemlje objavio je i službena lica za sve utakmice.

Jasno je da se zbog lokalnih izbora koji će se održati u našoj zemlji u nedjelju neće igrati mečevi WWin lige tog dana, te je odlučeno da ćemo utakmice u najjačem rangu bh. fudbala gledati u petak, subotu i ponedjeljak.

Deseto kolo otvaraju Posušje i Široki Brijeg koji igraju u petak na Mokrom Docu s početkom u 18 sati.

Glavni sudija ove utakmice će biti Armin Kukić iz Bugojna, a njegovi pomoćnici su Arnel Novalić (Doboj Istok) i Goran Ilinčić (Prijedor). Četvrti sudija je Nihad Ljajić (Sarajevo), a u VAR sobi će biti Darko Gedžić (Brčko) i Amer Macić (Mostar).

Kada je subotnji program u pitanju na rasporedu će biti tri utakmice. Prvi meč igraju GOŠK i Sloboda od 13:30 sati.

Pravdu u Gabeli dijelit će Benjamin Deljković iz Sarajeva, a pomoćne sudije su Mirza Čehaja (Goražde) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Frano Jelić (Široki Brijeg), a u VAR sobi su Antonio Tomić (Kreševo) i Davor Beljo (Mostar).

Od 16 sati u subotu će se u Bijeljini sastati Radnik i Sloga Meridian, te su i za ovaj susret poznati svi arbitri.

Na ovom meču glavni sudija će biti Miloš Gigović iz Gradiške s pomoćnicima Moamerom Čauševićem iz Sarajeva, te Nebojšom Žugićem iz Banjaluke. Ulogu četvrtog sudije imat će Amin Efendić (Sarajevo), dok su u VAR sobi Josip Martinović (Čapljina) i Dženan Milić (Sarajevo).

Istog dana od 20:45 sati u Mostaru će Zrinjski dočekati Igman. Glavni sudija na ovom susretu je Mario Pejić iz Gruda, a pomoćnici su Sreten Udovičić iz Prijedora i Marko Zelenika iz Mostara dok je četvrti sudija Mateo Musa iz Čitluka. U VAR sobi će biti smješteni Admir Musić (Sarajevo) i Dražen Marić (Bijeljina).

No, najzanimljiviji susreti desetog kola igraju se u ponedjeljak kada su na rasporedu dva velika derbija.

Program počinje u 18 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci gdje će Borac dočekati Željezničar, a glavni sudija ovog susreta je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Kazlagićevi pomoćnici su Hasan Nanić (Bužim) i Aleksandar Smiljanić (Banja Luka). Četvriti sudija je Dragan Todić (Doboj), a u VAR Sobi su Danijel Perić (Bijeljina) i Damir Lazić (Brčko).

Deseto kolo zatvaraju na Koševu Sarajevo i Velež derbijem koji se igra u 21 sat. Ermin Sivac iz Zenice je glavni sudija na ovom meču, a njegovi pomoćnici su Tarik Mulasmajić (Tešanj) i Ivo Maglica (Livno). Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice, a u VAR sobi su Haris Halkić iz Sanskog Mosta, te Senad Ibrišimbegović iz Travnika.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE