Utorak, 1 Oktobra, 2024

Haris Džinović se pojavio u sudu, ali Melina nije: Hoće li kreatorici pripasti vila u Beogradu

Haris je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živjeli.

IZVORavaz.ba
spot_imgspot_img

Pjevač Haris Džinović se poslije 22 godine ljubavi razveo prije izvjesnog vremena od svoje supruge Meline, a danas se pojavio i na sudu.

Kako su pisali srbijanski mediji, Haris je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živjeli, a u kojoj pjevač živi sa djecom i dalje, dok se Melina preselila na drugu lokaciju.

Kako je objasnio advokat, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se dijeli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

– Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredjeljenim udjelima, što znači da se imovina dijeli srazmjerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje djece i kućni poslovi, što uključuje kuhanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi 15-20 procenata – rekao je advokat i dodao:

– Vezano za nekretnine koje su stečene u braku također važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu – zaključio je on za “Alo”.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE