Nedjelja, 29 Septembra, 2024

Erko Jun posvetio pobjedu BiH: U suzama zapjevao popularni hit Dine Merlina

IZVORetto.ba
spot_imgspot_img

Bosanskohercegovački MMA borac Erko Jun sinoć je ostvario izvanredan uspjeh, osvojivši šampionski pojas borilačke organizacije Brave Combat Federation nakon pobjede nad Nijemcem Alexandrom Wesnerom u dvorani Tivoli.

Podrška brojnih fanova pratila je Erka kroz cijelu borbu, koja je bila puna uzbuđenja i visoke energije. U četvrtoj rundi, Jun je izveo spektakularan kick koji je srušio protivnika na pod oktagona, a zatim je sudija prekinuo meč nakon što je Erko zadao dva udarca.

Nakon meča, Erko nije mogao sakriti svoje emocije. “Dugo sam se pripremao za ovu priliku i kad sam ušao u dvoranu, srce mi je bilo kao tenk. Nitko me nije mogao oboriti, nikad nisam razmišljao o predaji. Hvala svima koji su došli da me podrže, ovo mi puno znači,” izjavio je Jun.

Osim svojih sportskih uspjeha, Erko je poznat po svom patriotizmu i želji da učini svoj narod ponosnim. Ovom pobjedom i osvojenim pojasom definitivno je postigao taj cilj. “Ovu pobjedu posvećujem Bosni i Hercegovini, zemlji koja je pretrpjela mnogo. Mala smo zemlja, ali sada imamo svjetskog šampiona u Braveu,” rekao je Jun, dok su mu suze radosnice navirale.

Na kraju večeri, Erko je s publikom zapjevao poznatu pjesmu “Bosnom behar probeharao”, čime je dodatno ojačao vezu sa svojim navijačima i stvorio nezaboravnu atmosferu u dvorani.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE