Subota, 28 Septembra, 2024

Pobjeda Bubamare na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH

spot_imgspot_img

Sedamnaest minuta futsala je trebalo da prođe u prvoj utakmici sezone da bi vidjeli prvi pogodak, strijelac igrač sa brojem sedamnaest, nova akvizicija Bubamare, Samir Gosto. A onda se utakmica pretvorila u ljepoticu, i svi ljubitelji futsala u BiH došli su na svoje i uživali u meču Neimara i Bubamare.

U istom minutu slobodnjak za domaćina, loptu namješta Šišić i topovskim udarcem ubija pauka u rašljama za oduševljenje domaće publike. Bila je ovo samo najava sjajnog drugog poluvremena.

Bubamara kreće furiozno u drugom dijelu. Najprije je Ibrišimović iskoristio sjajnu akciju i zatresao mrežu Neimara. Nedugo zatim odlično se snalazi Bundavica za 1:3. Na plus tri dolaze Cazinjani nakon pogotka Bosnića. Činilo se da sve vodi ka ubjedljivoj pobjedi gostiju ali onda se probudio domaćin. Prvo je kapiten Zatagić iskoristio opuštenost Bubamare, ubacio se kao zadnji igrač naprijed i savladao Deka. To je dalo stimulans zeničkoj ekipi a uzdrmalo redove ekipe iz Krajine. 3:4 postavlja Mahir Karić nakon kornera Šišića. Potpuni povratak u utakmicu donosi novo pojačanje Neimara, Ahmed Kadić, koji se sjajno snašao nakon gužve.

Favorit je bio na koljenima i mnogi su mislili da će bez punog plijena put Krajine, a onda se pojavio Edvin Bosnić. Majstorija mladog igrača riješila je praktički meč. Iskoristio je svoju brzinu, napravio sebi prostor za šut izbacivši Zatagića, a onda topovskim udarcem smjestio loptu pod prečku za 4:5. Već u sljedećem minutu novi dobar potez Bosnića, ovaj put asistira Ibrišimoviću. Konačnih 4:7 postavlja svojim drugim golom Bundavica.

Sjajna predstava i jednih i drugih za odlično otvorenje sezone. Bubamara bez Postružina i Perića pokazala kvalitet i ozbiljnost, a Neimari poslali poruku svima da neće lahko pokleknuti ni pred kim.

U subotnjem programu sastaju se Sarajevo i Mostar, te Željeznica i Borac. Vikend program zatvaraju Sloga i Željo u nedjelju, a duel Radnika i Hercegovine je odgođen na zahtjev gostiju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE