Četvrtak, 26 Septembra, 2024

Incident u Cazinu: Pas napao i ugrizao 13-godišnju djevojčicu

spot_imgspot_img

U Cazinu se dogodio ozbiljan incident kada je 13-godišnja djevojčica napadnuta i ugrižena od strane psa dok se vraćala iz škole. Djevojčica je primljena u Dom zdravlja Cazin s vidnim povredama, a ljekari su joj odmah pružili potrebnu medicinsku pomoć.

Prema dostupnim informacijama, pas koji je napao djevojčicu je u privatnom vlasništvu. Incident je izazvao zabrinutost među građanima, a pažnja se ponovo usmjerila na sigurnost djece u blizini pasa, posebno onih koji nisu pod kontrolom svojih vlasnika.

Policija je obaviještena o ovom incidentu i trenutno provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti napada. Vlasnici pasa pozivaju se na odgovornost i savjetuje im se da uvijek koriste povodce i brnjice, kako bi se osigurala sigurnost svih prolaznika, posebno djece.

Ovaj incident dodatno naglašava važnost edukacije o pravilnom ponašanju prema psima i postavljanju granica kako bi se spriječili slični slučajevi u budućnosti. Građani su upozoreni da budu oprezni i da prijave sve sumnjive situacije ili opasne pse nadležnim službama.

Teška nesreća u Cazinu! 22-godišnji vozač, uslijed neprilagođene brzine, autom

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE